2010. február 18., csütörtök

Skót terrier a világ legszebb kutyája






Egy skót terrier nyerte el Amerika, és egyben a világ leghíresebb kutyakiállításának díját- adta hírül a Független Hírügynökség.





A Westminster Kennel Club showját immár 134. éve rendezik meg New Yorkban. Óriási felhajtás a rendezvény, az amerikai televíziók élőben közvetítik az eseményt.




Idén Sadie, a négyéves skót terrier diadalmaskodott. 111 kihívóját utasította maga mögé. Az eb volt egyébként a kiállítás favoritja. Sokan vélték úgy, hogy a skót terrier szuka viheti haza idén a díjat. Ám az eseményen korábban voltak már meglepetések, hogy nem a biztos befutónak vélt eb diadalmaskodott.



"Mindene megvan, ami csak kell" - mondta a legfontosabb kategória egyik bírája. "Ő a tökéletes kutya, ilyennek kell lennie egy skót terriernek" - tette hozzá Elliot Weiss.


Tavaly egy idős spániel (clumber spániel), Stump került a dobogó csúcsára, miután az utolsó körben egyik versenytársa egy meg nem engedett pisi-szünetet tartott a bemutatón. A Westminster Kennel Klub rendezvénye az ebtenyésztők olimpiája, Oscar-gálája és divathete egyben. Évente mintegy 2500 különböző méretű és fajú kutyával neveznek a gazdik. És ezt a rendezvényt tartják az egyik legrangosabbnak a világon.





Sadie adatai:
Ch Roundtown Mercedes Of Maryscot
Sex: Bitch
Date of Birth: April 02, 2005
Breeder: Mary O'Neal & Anstamm Kennel
Sire: Ch Anstamm Like A Rock
Dam: Ch Maryscot Painted Black
Owner: Amelia Musser




Eddigi legszebb eredményei:
2010 Westminster Best in Show Winner
#1 Show Dog all systems for 2009
2009 Westminster Group Winner
#1 Scottish Terrier all systems for 2008
#1 Scottish Terrier all systems for 2007


Gyönyörű kutya :)

Nincsenek megjegyzések: